Bun venit pe platforma STEAMonEdu

Proiectul STEAMonEdu își propune să crească adoptarea și impactul educației STE(A)M, investind în comunitatea părților interesate și în dezvoltarea profesională a educatorilor.

welcome

Abordarea proiectului este de a nominaliza educatorii ca piloni ai punerii în aplicare a politicilor de educație STE(A)M și de a sprijini dezvoltarea lor profesională, fie prin participarea la un proces de învățare mixtă, fie prin participarea lor într-o comunitate de părți interesate. Schimbul de experiență, colaborarea și munca creativă a acestei comunități va fi susținut de platforma online de învățare reciprocă și de crowdsourcing.

Ca urmare a cercetărilor și tehnicilor creative care vor fi esențiale în rândul membrilor comunității, va fi elaborat cadrul de educație STE(A)M, care va include competențe, politici, metodologii, obiecte educaționale etc.

Aceste descoperiri vor fi utilizate pentru a proiecta programa de instruire pentru educatorii STE(A)M și cursul MOOC „Dezvoltarea profesională a educatorilor STE(A)M”. Pregătirea în sine va consta în două etape: la început MOOC va fi disponibil pentru toți cei interesați de acest subiect, și 500 de oameni sunt așteptați să se înscrie. Ulterior, 50 de absolvenți MOOC vor fi selectați pentru următoarea etapă, care va conține activități de formare online și care vor duce la producerea de șabloane de activități de învățare, proiecte și politici educaționale STE(A)M.